Årets Otto 2023

Årets Otto 2023

 

Katrine Hauch-Fausbøll

Årets Otto 2023. 

ÅRETS OTTO

Årets Otto er en ærespris, som gives til en person, hvis lange karriere i tv-branchen, man ønsker at hædre. Det er Tvprisens executive udvalg som kårer vinderen af Årets Otto (se udvalget).

 

Om Årets Otto 2023 udtaler TVPRISENS executive udvalg:

"Kan du lide børn?" blev Katrine Hauch Fausbøll spurgt i 1966, da hun blev ansat som producerassistent i DR.

Hun svarede "nej". 

Det kan vi godt grine af i dag, for få mennesker har bidraget til dansk børnekultur i samme omfang og med rørende dedikation end Katrine Hauch-Fausbøll. Ved en tilfældighed kom hun til at lave børnefjernsyn i DR og var med til at skabe og udvikle de figurer, som de fleste af os er flasket op med og som vi -den dag i dag - stadig knuselsker.

Som koncept-og idémager til Bamse og Kylling og som instruktør på Kaj og Andrea og en række af de andre skæve, sjove og vidunderlige figurer bidrog Katrine til B&U afdelingens guldalder – og skrev sig ind i danmarkshistorien for at give børn udtryk som molodier og goeste ven.

"Han og vennerne er virkelig en stor del af mig. Jeg føler mig som ambassadør for mine tøjdyr og kommer ikke til at slippe dem, så længe jeg lever", sagde Katrine Hauch Fausbøll i et fødselsdagsinterview med Kristeligt Dagblad for et par år siden.

Kærligheden til figurerne er intakt- her over 40 år efter de blev skabt og hun er fortsat dybt involveret, når der produceres med dem og har siden udviklet universerne til også at omfatte bøger, ballet og koncerter.

Katrine Hauch-Fausbøll gik på pension i 2012, men vendte tilbage til B&U i 2021 for lave en række nye Kaj og Andrea programmer i anledning af lanceringen af DR´s småbørnstildbud Minisjang. Her samlede hun de gamle venner, koryfæerne Hanne Willumsen og Kjeld Nørgaard og på ryggen af deres solide erfaring og med en gennemsnitsalder på 80 indtog de igen de vante roller- nu til glæde for nye generationer.

Katrine Hauch-Fausbølls kærlighed til sine universer, hendes insisteren på at være barnlig- også når det ikke er poleret og perfekt – og hendes fortsatte arbejde med at bidrage til dansk børnekultur er uvurderlig og en stor inspiration for alle os, som følger i hendes fodspor. Derfor – og af mange andre grunde – fortjener hun tihvertifald Årets Otto."

 

Tidligere vindere af Årets Otto er Mette Hoffmann Meyer, Per Wennick, Jarl Friis-Mikkelsen, Thomas Heurlin, Karen Thisted, Mogens Vemmer, Michael Meyerheim, Søren Rye Petersen, Ingolf Gabold, Bo Damgaard, Lasse Jensen, Bubber, Sven Clausen, Ulla Therkelsen, Otto Leisner, Poul Martinsen, Troels Kløvedal, Poul-Erik Heilbuth, Kent Nikolajsen, Anette Rømer og Stig Thorsboe.