Årets Otto

Årets Otto

PR-foto: Anette Rømer, chef for Acquisitions and Formats hos TV 2 - Årets Otto 2020. 

ÅRETS OTTO

Årets Otto er en ærespris, som gives til en person, hvis lange karriere i tv-branchen, man ønsker at hædre. Det er Tvprisens executive udvalg som kårer vinderen af Årets Otto (se udvalget).

Om Årets Otto 2020 siger executive udvalget:

"Årets Otto går til en, der har levet hele sin tv-karriere i en for mange lidt overset, men vigtig del af tv-branchen. Æresprisen går til noget nær en legende, når det kommer til udvælgelsen af de formater, programmer og serier, som fylder allermest på sendefladen. Årets Otto har trådt sine professionelle læresko på Kvægtorvet i Odense. Hun startede inden stationen begyndte at sende, inden monopol-bruddet, og hun har været der lige siden.

Kun afbrudt af jævnlige forretningsrejser til alverdens tv-messer for at finde dét indhold, der kunne flytte netop TV 2 og flere kanaler. På den vigtigste messe af dem alle, opsamlede hun sit kærlige kælenavn, da gode kolleger døbte hende Queen of Cannes, og med sig hjem havde hun formater og serier som 24timer, Room Service, The Block, Vild med dans og uendeligt mange andre, der med tiden blev solide seerhits. Sideløbende med tjansen som formatindkøber fungerede hun også som livsstilsredaktør med en uendelig sikker hånd, og hun har stået bag mange af de bolig- og indretningsprogrammer, der sikrede TV 2 folkelige sejre og seertal i million-størrelsen."

Tidligere vindere af Årets Otto er Per Wennick, Jarl Friis-Mikkelsen, Thomas Heurlin, Karen Thisted, Mogens Vemmer, Michael Meyerheim, Søren Rye Petersen, Ingolf Gabold, Bo Damgaard, Lasse Jensen, Bubber, Sven Clausen, Ulla Therkelsen, Otto Leisner, Poul Martinsen, Troels Kløvedal, Poul-Erik Heilbuth og Kent Nikolajsen.