Tvprisen skærper konkurrencen

Tvprisen skærper konkurrencen

TVPRISEN 2023 SKÆRPER KONKURRENCEN

Efter flere år hvor antallet af priser er vokset, har Tvprisens executive udvalg i år ekstraordinært valgt at reduceret antallet af priser - fra 25 til 17 priser. Det sker på baggrund af ønsker fra branchen om færre priser og en kortere prisuddeling med større fokus på vinderne.

Tvprisen 2023 går fra at have 25 priser til at have 17 priser, men sigter stadig bredt. Det vil stadig være muligt at finde en kategori at indsende sit program i uanset genre, da flere af kategorierne blot er slået sammen.

Tvprisen er en kæmpe hyldest af det bedste inden for vores fælles fag. Vi skal holde fast i at hædre det ypperste! Ved at reducere antallet af priser håber vi at kunne understrege det helt særlige ved både at blive nomineret – og vinde.

Dorthe Thirstrup, indholdschef for TV 2 og medlem af Tvprisen executive udvalg.

 

Et eksempel på kategorier, som er slået sammen er, at ’Årets Nyskabelse – Underholdning’ og ’Årets Nyskabelse – Fakta’ i Tvprisen 2023 udgøres af en enkel pris, ’Årets Nyskabelse’. Et andet eksempel er, at game shows nu skal indsendes til ’Bedste Underholdning’ i stedet i en selvstændig kategori. Nogle kategorier er slået sammen, andre er blevet skåret helt.

 

Vi har set på, at Tvprisen først og fremmest er en fagpris, og at alle, som har været med til at producere et program, vinder, når programmet vinder en pris. Så i den kommende prisuddeling, er der ingen værtspriser eller Seerpriser. Til gengæld kan vi få en kortere prisuddeling og forhåbentlig give vinderne større fokus på scenen.

Thomas Heurlin, CEO hos !mpact TV og medlem af Tvprisens executive udvalg.

 

Læs mere om Tvprisens executive udvalg, HER.